e-Learning Login

 

Υγιεινή & Ασφάλεια Τροφίμων

 

Η υγιεινή και η ασφάλεια των τροφίμων απασχολεί πολύ σοβαρά τις σύγχρονες κοινωνίες. Οι αλλαγές στις συνήθειες των καταναλωτών (αύξηση της κατανάλωσης φαγητού εκτός σπιτιού, σε χώρους μαζικής εστίασης και σε πολλές περιπτώσεις «στο πόδι»), όπου δεν υπάρχει ο έλεγχος της προετοιμασίας του από τον ίδιο τον καταναλωτή, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη τήρησης όλων εκείνων των κανόνων που διασφαλίζουν την παραγωγή και διάθεση ασφαλών τροφίμων. Η συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα ως χειριστή τροφίμων στην υγιεινή και ασφάλειά και κατ’ επέκταση στη διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών είναι καθοριστική.

Το παρόν πρόγραμμα που υλοποιείται με τη μέθοδο του ασύγχρονου elearning, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει σήμερα η ψηφιακή τεχνολογία, η πληροφορική και το διαδίκτυο, στοχεύει με τη χρήση των μέσων αυτών, άμεσα, απλά και κατανοητά, στην ενημέρωση των χειριστών τροφίμων σχετικά με τους κινδύνους που απειλούν την ασφάλεια των τροφίμων, καθώς επίσης και τους κανόνες που πρέπει να τηρούν κατά τους χειρισμούς τους. Φιλοδοξεί οι παραπάνω κανόνες να γίνουν κτήμα κάθε ενδιαφερόμενου που χειρίζεται τρόφιμα, ώστε να είναι σε θέση να συμβάλλει αποτελεσματικά στην εξασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειάς τους, προς όφελος των καταναλωτών, των επιχειρήσεων τροφίμων αλλά και της κοινωνίας γενικότερα.